HET RENDEMENT VAN ONDERNEMINGSLUST KAN (ZÓVEEL) VERDER OMHOOG

Waarom is een onderneming beginnen zo ingewikkeld? En ligt het organiseren van een ICO (Initial Coin Offering) om bedrijfsfinanciering binnen te halen nog altijd in een schemergebied, zodat ondernemers nog steeds verplicht in handen vallen van zogenaamde ‘professionals’ als het gaat om bedrijfsfinanciering?

Met Liqwith probeer ik ondernemers te ‘bevrijden’ uit dit bureaucratische financieringsmoeras. En een doorbraak te forceren naar een volledig vrije en legale financieringsmarkt voor het starten van ondernemingen.

Want wat heb je aan ‘professionals’, die van louter regeltjes hun verdienmodel hebben gemaakt? Zich zonder inhoudelijke kennis van jouw materie met de business gaan bemoeien? En met hun zogenaamde ‘adviezen’ vaak niet de oorspronkelijke kracht van jouw business idee voorop stellen, maar hun eigen portemonnee? Gevolg? Het kapitalisme blijft een gesloten spel voor de ‘happy few’ met gevulde zakken. En de ongebreidelde jacht naar zinvolle oplossingen – die het zou móeten zijn – komt maar niet van de grond.

Het goede nieuws… dat gaat veranderen!

Of de financiële wereld het nu leuk vindt of niet: Internet, meer in het bijzonder de Blockchain, gaat ondernemers en supporters bij elkaar brengen. Degenen die tot dusver buitenspel stonden – omdat ze punten en komma’s niet als hobby hebben of niet in een bewaakte villa wonen – gaan via een paar clicks het speelveld betreden. Zij gaan meedoen aan het kapitalisme voor bedragen die nu nog irrelevant of lachwekkend lijken. Maar bij voldoende ‘massa’ zullen die bedragen ineens het verschil kunnen maken. Ervoor zorgen dat het ontwikkelen van een nieuw medicijn, het starten van een experiment met alternatieve energie of het op poten zetten van een liefdadigheidsfestijn niet vastloopt in regeltjes of de vorstelijke tarieven van financiële ‘professionals’.

Net als bij het referendum zal de gevestigde orde inspelen op de emotie dat politiek (en in dit geval de vrije markt) beter door ‘deskundigen’ geregeld kan worden. Maar tegelijk zien we dagelijks hoe traag de bestuurlijke, o zo ‘deskundige’ wereld, vanuit bestaande belangen, reageert op existentiële vraagstukken als klimaatverandering, slinkende biodiversiteit en verslechterende luchtkwaliteit. Wat zou het helpen als een bredere groep mensen niet alleen meer – uit een soort wanhoop – petities kan tekenen of topconferenties kan verstoren, maar met het geld dat ze hebben de ideeën en bedrijven kunnen steunen die huns inziens de écht urgente problemen te lijf gaan!

Is dit een idealistisch verhaal? Nou en of!

Maar júist vanuit dat idealisme ben ik trots het eerste platform te hebben gebouwd voor volledig digitale aandelen van BV’s, genaamd Liqwith. Hoe dan ook gaat Liqwith de weg versnellen naar makkelijker, flexibeler en persoonlijker investeren. Waarbij iedereen, voor elk bedrag, kan instappen bij een STO, een Security Token Offering. De legale variant dus van de ICO.

Dat een investeringsbeslissing straks net zo eenvoudig wordt als nu het ‘liken’ van een Facebookpost, is voor ‘professionals’ een schrikbeeld. Maar wordt voor innovatieve, lokale en/of charitatieve zakeninitiatieven een geweldige kans onder het juk van de ‘happy few’ uit te komen.

En van de wereld een (nog) ondernemender en betere plek te maken.

Geef een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.