BANKENWERELD VOERT STRIJD TEGEN CRYPTO’S OP – LAATSTE STUIPTREKKING?

De bankenwereld voert de strijd tegen crypto’s en Bitcoin nog een tandje verder op. Herman vertelt over de frontlinie en waarom hij binnenkort in de tegenaanval gaat. Verder een update over de toestand in Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland en tot niet zo lang geleden een veelbelovende techhub, over het faillissement van de Silicon Valley Bank en over Europese wetgeving die op het eerste gezicht een dempend effect heeft op cryptobetalingen, maar bij nader inzien misschien wel een doorbraak zal betekenen.

VERKOOP JE AANDACHT VOOR MICROGELD

Het is een kwestie van tijd voor adverteerders gaan betalen voor onze aandacht, meent software-ondernemer Herman Vissia. Want waarom zouden marketeers, die een moeilijk of low-interest product moeten verkopen, niet bereid zijn kleine delen Bitcoin, ofwel Satoshi’s, te betalen als ze dan zeker weten dat het publiek voor hun WC-papier, gereedschapskist of bureaustoel aanmerkelijk groter wordt? Microgeld biedt, kortom, unieke kansen om je product op te stoten in de vaart der volkeren, en voor consumenten de gelegenheid om betaald te worden voor hun kijk- en leestijd. ‘Read & earn’ noemt Vissia dit revolutionaire concept. Luister en leer tijdens de 23-ste aflevering van ‘Vissia Visie’.

ALLES OP BITCOIN, OOK IN 2023

In de 21-ste, pardon, 22-ste aflevering van Vissia Visie gaan we met Byelex-directeur Herman Vissia in op een wereld die Bitcoin weliswaar tijdelijk heeft afgeremd, misschien zelfs teruggeworpen, maar stiekem toch de boot niet wil missen. Waarom doen banken en toezichthouders zoveel moeite crypto en Bitcoin aan (extra) regeltjes te binden, als ze er niets in zien? ‘Omdat ze bang zijn achter het net te vissen als de echte doorbraak daar is! En terecht…’ aldus Vissia. ‘Ook in het nieuwe jaar zeg ik: zet al je spaargeld om in Bitcoin.’

BITCOIN ALS UNIVERSEEL LESMATERIAAL

Dat de rest van de wereld het nog niet ziet, of zich verliest in de nadelen van crypto, brengt software-ondernemer Herman Vissia tot de gedachte Bitcoin, in combinatie met het achterliggende betalingssysteem, voortaan als educatie te zien. En dat de non-believers simpelweg een achterstand in kennis hebben. Herman legt tevens – overtuigend – uit waarom we onvermijdelijk naar een wereld zonder bankgebouwen gaan. En iedereen over x-aantal jaar via de telefoon nagenoeg gratis geld kan overmaken, over elke afstand. Luisteren!!!

ECHT WAAR, ALLE WEGEN LEIDEN NAAR BITCOIN

In deze jubileumuitzending, nummertje twintig, legt software-ondernemer Herman Vissia zijn geloofsbrieven nog een keer neer. Nee, het gaat de ECB niet lukken om buiten crypto en Bitcoin om een digitale munt te introduceren. Nee, het financiële systeem kan zijn ideologische aard niet langer verbergen en ermee wegkomen. En nee, er is geen ontkomen aan een veel pragmatischer financieel speelveld, wereldwijd, onder meer aangejaagd door even ongeduldige als briljante mega-ondernemers als Elon Musk. Deze aflevering is, kortom, een drug voor de bitcoin believers!

NIEMAND STOPT BITCOIN, NIEMAND STOPT ELON MUSK

Natuurlijk valt de huidige koers van Bitcoin tegen. Maar als je jezelf ‘losscheurt’ van de dagelijkse nieuwskoppen zie je, aldus Herman Vissia, dat er mede dankzij Elon Musk wereldwijd een supersnel internet wordt gebouwd en er een gelijk speelveld voor betalingen aan het ontstaan is. Waar Bitcoin van zal profiteren! Hoe Bitcoin unieke kansen biedt crises te bestrijden (Oekraïne-oorlog, koopkrachtcrisis, energiecrisis, etc).hoort u in deze heerlijke, nieuwsgierige aflevering van ‘Vissia Visie’.

BITCOIN BIEDT INSPIRATIE EN TRANSPIRATIE

Met het recente faillissement van diverse cryptobanken moet de pijn van de Bitcoin-revolutie nog wat langer worden uitgezweet. Maar is er reden te denken dat deze snellere, goedkopere en de wereld eerlijker makende valuta uiteindelijk, na mogelijk nog meer pijn, niet zal komen bovendrijven? ‘Nee,’ is het resolute antwoord van Herman Vissia. Verder het intrigerende verhaal van ‘Bitcoinnomade’ Leo de Lange, die na zijn vestiging in het Oekraïense Cherson en een onaangename botsing met Russische militairen nu door Europa zwerft om, met crypto, een nieuwe toekomst voor zichzelf te bouwen.

KLAPPEN EN GROEIPIJNEN VOOR BITCOIN

Dat crypto’s, en dus ook Bitcoin, gevoelig zijn voor de wereldeconomie kan bewijs zijn dat ze hun beloften niet nakomen, maar ook dat ze juist gaan meetellen! Herman ziet in nieuwe Amerikaanse wetgeving bewijs voor het laatste. Verder zet hij de klappen en groeipijnen van Bitcoin – nu hyperactueel – nog eens af tegen de traditionele vorm van geldcreatie, die zijns inziens een doodlopende weg is. Op gratis geld gokkende overheden noem hij ‘Sovjet Unies 2.0’, en dus – dips of geen dips – blijft Bitcoin volgens hem de beste investering.

TECHNOLOGIE WINT VAN POLITIEK

De crisis rond Oekraïne laat zien hoe landen om politieke beslissingen (sancties) heen proberen te overleven. En hoe het bewustzijn groeit dat geld, zoals we het nu kennen, van zijn politieke lading ontdaan zou moeten worden. Herman toont in deze aflevering met actuele voorbeelden opnieuw aan dat centrale machten (banken, landen, machtsblokken) veroordeeld zijn tot toekijken bij nieuwe, technologische ontwikkelingen rond crypto’s en NFT’s. In een wereld vol vijandigheid zijn deze fenomenen onderweg nieuw, mondiaal vertrouwen te creëren.

BITCOIN NIET VOOR TERE ZIELTJES

Zijn de rijke landen dominant als het over Bitcoin gaat? Of zijn het juist de arme landen die de toon zetten? ‘Vaststaat dat minder bedeelde landen eerder de gok nemen om Bitcoin te faciliteren,’ aldus Herman Vissia. ‘Neem Argentinië. Daar is nu beweging richting Bitcoin, want hun peso is labiel.’ Toch zijn ook rijke landen als Dubai zeer geïnteresseerd in Bitcoin, met hun ambitie financiële services voor de hele regio aan te bieden, onder meer aan de grotendeels ‘papieren economie’ van Egypte. Herman voerde al gesprekken in de Golfstaat: ‘Voor Dubal is Bitcoin een kans om invloed te winnen. En áls ze ervoor gaan, zullen ze dat niet een beetje doen maar, húp, volledig overstappen.’ Bitcoin is niet voor tere zieltjes.