Slimme software kan schuldhulp zóveel beter maken

De druk op de schuldhulpverlening zal, door corona, de komende maanden en jaren alleen maar verder toenemen. Hetzelfde geldt voor de gigantische berg uitzoekwerk, waar je doorheen moet om een cliënt überhaupt te kunnen helpen. Herman Vissia legt in deze podcast aan journalist Hans van Willigenburg uit hoe een relatief eenvoudige ‘tool’ de schuldhulpverlening sneller en efficiënter kan maken – en dus beter. Maar de vraag is of de hoofdrolspelers in de schuldhulp, de gemeente voorop, wel toe zijn aan die volgende stap. Luister naar deze verhelderende podcast over aanwezige kennis en kunde die (nog) onvoldoende gebruikt wordt.

Actuele stand van zaken rond bitcoin, blockchain & cryptovaluta

2020 is voor blockchain wat 1996 voor internet was, beweert Byelex-directeur Herman Vissia. Ofwel: er staat ons wel degelijk een revolutie te wachten. Maar welke problemen ‘schreeuwen’ om blockchain? En hoe ziet de betere wereld eruit waarin geldstromen niet of althans veel minder gestuurd worden door overheden en banken? En kun je eigenlijk nog rijk worden met bitcoin? Al deze kwesties komen voorbij in deze boeiende, soms hilarische podcast van 46 minuten, ingeleid en gepresenteerd door journalist Hans van Willigenburg.

De zin en onzin van de Corona APP

Hoe ingewikkeld of makkelijk is het bouwen van een Covid-19 app? Waar is de technologie al het meest ver gevorderd? En maken we ons inzake deze app nou wel niet terecht zorgen over onze privacy? In ruim 27 minuten word je bijgepraat door Byelex-directeur Herman Vissia in een vraaggesprek met journalist Hans van Willigenburg.