Herman en Hans zijn na driekwart jaar weer, superscherp, terug! Onder andere staan ze stil bij Herman’s bitcoin-lezing op het ministerie van Buitenlandse Zaken, inclusief kennismaking met het fenomeen bitcoin-wallet (‘konden ze het gelijk uitproberen’). Verder bij regeringsleiders die bitcoin al vergaand lijken te omarmen, zoals Milei (Argentinië) en Bukele (El Salvador). En natuurlijk bij de Amerikaanse verkiezingen, waarvan Herman zegt: ‘Trump of Harris? Maakt niet uit. Ze zijn allebei goed voor bitcoin.’ Veel luisterplezier!
Archieven
ROBOTS, MILEI + VERDERE STIJGING BITCOIN
Een podcast boordevol headlines en diepgaande reflecties! Hoe gaat een leven eruit zien waarin AI alle vervelende klusjes voor ons gaat opknappen en alle ingewikkeldheden voor ons gaat oplossen? En waar is de nieuwe Argentijnse president Milei precies mee bezig, dat mogelijk ook ons gaat raken? Tenslotte gaat Herman in op de meest recente ontwikkelingen die een verdere koersstijging van Bitcoin onvermijdelijk maken. Luisteren, dus, deze eindejaarsaflevering!
BITCOIN AAN DE VOORAVOND VAN EEN KOERSEXPLOSIE
Bitcoin zou wel eens aan de vooravond van een koersexplosie kunnen staan. Wat daarachter steekt hoor je in deze 27-ste aflevering van Vissia Visie van niemand minder dan Byelex-oprichter en -directeur Herman Vissia zelf. Zeker is dat het narratief rond Bitcoin aan het veranderen is: van een speculatieve valuta voor goklustige individuen naar een onstuitbare technologie die sneller en goedkoper dan elke concurrentie microbetalingen gaat faciliteren. En die mede daarom steeds meer de aandacht trekt van biljoenen beherende beleggingsfondsen, die in Bitcoin willen stappen. Met grote gevolgen. Luisteren, dus!
DREIGENDE WURGING VAN BITCOIN
Het was al menens, maar het wordt nóg meer menens. ABN/AMRO heeft via de rechtszaal vergeefs geprobeerd de relatie met het bedrijf van Herman Vissia, Byelex, te verbreken. En Herman legt nog een keer uit waarom die poging ondeugdelijk is. Ook over de grens, in België, staat de toezichthouder klaar om zijn licentie voor Bitcoin ATM’s in te trekken. De rode draad? Machtige juristenfabrieken openen de aanval op een kleine speler als Byelex. Verder bespreken we nieuwe ontwikkelingen rond Budler en Blackrock. Luisteren!
BITCOIN ALS MACHTSPOLITIEKE MUST
In de Amerikaanse bestseller ‘Softwar’ geeft auteur en MIT-fellow Jason Lowery een compleet nieuwe draai aan het Bitcoin-debat. Hij betoogt dat Amerika, en dus ook het westen, zich het simpelweg niet kan veroorloven achterop te raken bij de cybertechnologie achter Bitcoin, en deze cryptovaluta daarom voluit dient te omarmen. Herman Vissia geeft niet alleen toelichting op ‘Softwar’, maar ook op een lopende rechtszaak met ABNAMRO en nieuwe opslagmogelijkheden op het Bitcoin-netwerk.
BANKENWERELD VOERT STRIJD TEGEN CRYPTO’S OP – LAATSTE STUIPTREKKING?
De bankenwereld voert de strijd tegen crypto’s en Bitcoin nog een tandje verder op. Herman vertelt over de frontlinie en waarom hij binnenkort in de tegenaanval gaat. Verder een update over de toestand in Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland en tot niet zo lang geleden een veelbelovende techhub, over het faillissement van de Silicon Valley Bank en over Europese wetgeving die op het eerste gezicht een dempend effect heeft op cryptobetalingen, maar bij nader inzien misschien wel een doorbraak zal betekenen.
VERKOOP JE AANDACHT VOOR MICROGELD
Het is een kwestie van tijd voor adverteerders gaan betalen voor onze aandacht, meent software-ondernemer Herman Vissia. Want waarom zouden marketeers, die een moeilijk of low-interest product moeten verkopen, niet bereid zijn kleine delen Bitcoin, ofwel Satoshi’s, te betalen als ze dan zeker weten dat het publiek voor hun WC-papier, gereedschapskist of bureaustoel aanmerkelijk groter wordt? Microgeld biedt, kortom, unieke kansen om je product op te stoten in de vaart der volkeren, en voor consumenten de gelegenheid om betaald te worden voor hun kijk- en leestijd. ‘Read & earn’ noemt Vissia dit revolutionaire concept. Luister en leer tijdens de 23-ste aflevering van ‘Vissia Visie’.
ALLES OP BITCOIN, OOK IN 2023
In de 21-ste, pardon, 22-ste aflevering van Vissia Visie gaan we met Byelex-directeur Herman Vissia in op een wereld die Bitcoin weliswaar tijdelijk heeft afgeremd, misschien zelfs teruggeworpen, maar stiekem toch de boot niet wil missen. Waarom doen banken en toezichthouders zoveel moeite crypto en Bitcoin aan (extra) regeltjes te binden, als ze er niets in zien? ‘Omdat ze bang zijn achter het net te vissen als de echte doorbraak daar is! En terecht…’ aldus Vissia. ‘Ook in het nieuwe jaar zeg ik: zet al je spaargeld om in Bitcoin.’
BITCOIN ALS UNIVERSEEL LESMATERIAAL
Dat de rest van de wereld het nog niet ziet, of zich verliest in de nadelen van crypto, brengt software-ondernemer Herman Vissia tot de gedachte Bitcoin, in combinatie met het achterliggende betalingssysteem, voortaan als educatie te zien. En dat de non-believers simpelweg een achterstand in kennis hebben. Herman legt tevens – overtuigend – uit waarom we onvermijdelijk naar een wereld zonder bankgebouwen gaan. En iedereen over x-aantal jaar via de telefoon nagenoeg gratis geld kan overmaken, over elke afstand. Luisteren!!!
ECHT WAAR, ALLE WEGEN LEIDEN NAAR BITCOIN
In deze jubileumuitzending, nummertje twintig, legt software-ondernemer Herman Vissia zijn geloofsbrieven nog een keer neer. Nee, het gaat de ECB niet lukken om buiten crypto en Bitcoin om een digitale munt te introduceren. Nee, het financiële systeem kan zijn ideologische aard niet langer verbergen en ermee wegkomen. En nee, er is geen ontkomen aan een veel pragmatischer financieel speelveld, wereldwijd, onder meer aangejaagd door even ongeduldige als briljante mega-ondernemers als Elon Musk. Deze aflevering is, kortom, een drug voor de bitcoin believers!